
KALENDER
2025
23. marts + 1. juni + 21. september + 2. november 2025
FROKOSTKONCERT PÅ KROEN
De lokale spillemænd Ove Søgaard og Peter Uhrbrand vil igen i år stå for musikken, når Kroen inviterer til frokostkoncerter.
Vi åbner dørene kl: 12:00 hvor Kroen byder på frokostmenu med egnsmusik i “Råstuen”
Frokostmenu “6 Små” Inkl. koncert
DKK 399,- pr. person
Book via mail@sonderhokro.dk
14. + 15. juli 2025
ÅBEN BRYGHUS PÅ
SØNDERHO KRO
Sidste sommer havde vi to dejlige dage i selskab med ÅBEN Bryghus, og i 2025 får vi igen besøg af ÅBEN stifter og CEO, Philip Hulgaard. ÅBEN Bryghus har en forkærlighed for Fanø. De er blandt andet værter af Fannikerdag i København, samt samarbejdspartnere med Fanø Bryghus, hvis øl pryder vores hylder.
Menuen vil bestå af fire retter og en østers servering, lavet med inspiration fra specifikke ÅBEN øl, som vi selvfølgelig vil servere til maden. Råvarerne er blevet valgt med udgangspunkt i øllene og i den smukke sommersæson.
MENU ÅBEN Bryghus X Sønderho Kro 2025:
CITREA SOUR 4.5% - Østers, grape, citron og skalotteløg
CIRCLE SESSION IPA 4.7% - Blåmuslinger, circle IPA sauce, løvstikke og urtesmør
DIFFUSE LIGHT NEW ENG IPA8% - Bagt havtaskehale, Diffuse Light fløde sauce og øko bacon
BIG BANG BARLEY WINE, Kro ejerens ynglings øl 9.3% - Braiseret oksetværreb i øl, Big Bang Barley wine glaze med chili, kimchi
MUMBO JUMBO RHUBARB 6% - Rødgrød med Mumbo Jumbo øl, rabarber, jordbær, hvid chokolade sifon, ristet kokosmel
Prisen vil være DKK 665,- pr. person - Inklusiv øl til alle retter.
Vi starter frokost begge dage kl. 12:30
Book via mail@sonderhokro.dk
20. juli 2025
SØNDERHODAG: HOTDOGS OG HUMMER
Såfremt vejret er med os. griller vi i år jomfruhummer og hotdogs i baghaven, i anledning af Sønderhodag. Vi starter 12:00-indtil udsolgt. Kig forbi til en afslappet festdag, hvor vi i dagens anledning åbner op for baghaven, hvor vi håber vi kan komme hinanden ved til en festlig stund!
Der vil være jomfruhummer og pølser fra slagter Christiansen på grillen, og gode kolde glas!
Bordreservation er ikke mulig til hotdogs og hummer- Men ønsker i at sidde i restauranten og opleve vores ala carte menu, kan i sagtens det. Denne er nemlig åbent som normalt og vi anbefaler at i reservere et bord i god tid.
SØNDERHO DAG:
Fonden Gamle Sønderho afholder Sønderhodag hvert år den 3. søndag i juli. Sønderhodag er en gammel tradition med brudeoptog til Møllebanken. Festdagen har været afholdt hvert år siden fondens stiftelse i 1928
På kroen får vi besøg at brudefolket til frokost i råstuen, der danser den traditionsrige brudevals. Vores restaurant vil være åbent til frokost som sædvanlig også.
7. august 2025 UDSOLGT - VENTELISTE
KOKKETRÆF
Vi har inviteret Boris Kløft fra Formel B tilbage til øen!
Sidste år havde vi et forrygende og udsolgt kokketræf med Boris Kløft og Jeppe Hillebrecht, og vi er super glade for at Boris kommer igen i år. Han tager en endnu unavngivet kok med sig.
Boris Kløft er udlært fra Formel B, han var med på holdet da Brian Mark Hansen i 2022 vandt Bocuse d´Or og i november 2023 vandt han selv Årets Kokketalent.
Han har siden hen været forbi den to-stjernede Michelin-restaurant Kong Hans Kælder I København og Aux Lyonnais i Paris.
Desuden er Boris er vokset op med vores søde restaurantchef Emma Arnoldi.
Emma vil tage varmt imod jer og sørge godt for jer under hele middagen.
Aftenen vil bestå af 12 serveringer og prisen inkluderer et glas champagne og fem gode vinglas.
Vi glæder os ekstremt meget til at forkæle jer denne torsdag i August! Hvis vejret er til det, starter vi i vores smukke have. Sæt allerede nu kryds i jeres kalender.
Pris for 12 serveringer og vinmenu: DKK 2.500,- pr. person.
Pris for overnatning, 12 serveringer og vinmenu samt morgenmad DKK 3.345,- pr. person.
Booking sker på vores mail: mail@sonderhokro.dk
Vi åbner dørene 18:00 - Forvent et helaftensevent. Vi vil bestræbe os på at være færdige så fastlandsgæster kan nå den sidste færge 00:30.
ALT ER UDSOLGT!
Augus 2025
KUNSTNER LINE STRAMER PÅ KROEN
Hvis du er gæst på Sønderho Kro i August måned, vil du kunne opleve skulpturer af kunstner Line Stramer.
Sønderho Kro har alle dage huset kunstnere og kunstværker.
Vi glæder os til at låne værker af Line Stramer som vil indgå i den æstetiske oplevelse af at være på Sønderho Kro. Værkerne er kurateret af Fie Lei.
Om Line Stramer:
Line Stramer
(f. 1984)
Det Kongelige Akademi i Design, 2011.
Parque Lage,Visual Art School, Rio de Janeiro i Brasilien, 2012.
Inspireret af verdenen under havets overflade og kvindekroppens indre liv, søger Stramer at udforske livets forgængelighed, det urfeminine og livets opståen.
I centrum af Stramers praksis står kvindens biologiske selektion. Det er kvindens æg, der afgør, hvilken han der får lov til at befrugte det – en usynlig selektion, hvor ægcellen kalder på den udvalgte sædcelle og dermed aktivt vælger eller fravælger fremtidigt liv. Denne biologiske og genetiske selektion, hvor et optimalt genetisk match former kommende generationer, omsættes i Stramers hænder til organiske værker, der rækker ud mod det ubevidste i beskueren.
FANØ STRIK
11. - 14. september 2025
Kom og oplev Danmarks hyggeligste strikkefestival. Her har hele byen engageret sig i at gøre festivalen både festlig, hjertevarm og inspirerende.
Her på kroen omdanner vi vores 1. sal til hyggelig strikkelounge hvor vi igen får besøg af "Sommerfuglen”.
18. september 2025
P. CLAUSENS FISKEHANDEL & SØNDERHO KRO
Som mange andre i landet, blev vi lidt forelskede i Jakob Clausen, der driver landets ældste fiskeforretning P. Clausens i Aarhus, da han i starten af året meldte rørstrømsk ud, at de ville stoppe salget af opdrættet fisk, til trods for at opdrættet fisk udgjorde en millionstor del af forretningens omsætningen.
Vi har derfor inviteret Jakob forbi kroen til en aften, hvor vi vil servere retter med fisk og skaldyr på vores vanlige høje niveau, og åbent og ærligt formidle om de udfordringer vi hver især oplever når vi skal vælge henholdsvis produkter til forretningen og råvarer til den mad vi serverer. Vi ønsker i fælleskab at skabe en gastronomisk aften ud over det sædvanlige, hvor vi kommer hinanden ved, og hvor er mulighed for at vi får vendt nogle af de mange problemstillinger, som vi til dagligt berører når vi sammensætter en menu. Sæt kryds i kalenderen d. 18. september, hvis du er nysgerrig og ønsker at være gæst til dette arrangement, hvor vores køkken og Jakob Clausen vil møde jer med åbne arme og sind.
Menuen vil blive serveret som fællesspisning, og der er et begrænset antal pladser.
Menu: 5 retter med dertilhørende vin og bobler DKK 1.645,- pr. person.
Incl. overnatning for 2 personer i et dobbeltværelse, vil være DKK 4.400,-
Booking sker via mail@sonderhokro.dk
2. oktober 2025
JESPER KRABBE PÅ KROEN
Vi har inviteret Jesper Krabbe på kroen i det spæde efterår, hvor vi forventer gyldent efterårs lys, åben ild, nærvær og velsmag. Jesper Krabbe har en baggrund i Michelin køkkener, og er ejer af Krabbefood. Han er ven af øen og arbejder med sæsonbestemte råvarer, gerne fra havet, og med naturen som omdrejningspunkt i sin madlavning. Desuden er hans madlavning nærværende og inkluderende.
Sønderho Kro ligger direkte ud til Vadehavet i naturskønne omgivelser, og vi håber at vi denne aften kan komme tættere på den igennem maden, bålet og hinandens selskab.
Pris og informationer om menu vil blive opdateret snarest.
Booking sker via mail@sonderhokro.dk